Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024

Δήμος Λαρισαίων: Eπιμόρφωση νέων εκπαιδευτών για τις Σχολές Γονέων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα νέα μέλη της ομάδας εκπαιδευτών του προγράμματος Σχολών Γονέων. Συμμετείχαν κοινωνικοί επιστήμονες της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Γ.Ν.Λ., του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ – Πρόγραμμα Οικογένειας, του Συλλόγου Κοινωνιολόγων Λάρισας και της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων, οι οποίοι θα ενισχύσουν την υπάρχουσα ομάδα εκπαιδευτών και θα δώσουν τη δυνατότητα υλοποίησης μεγαλύτερου αριθμού ομάδων και απάντησης των αιτημάτων του διαρκώς αυξανόμενου αριθμού γονέων που ενδιαφέρονται να υποστηριχθούν στον γονεϊκό τους ρόλο. Αντικείμενο του σεμιναρίου ήταν η διεργασία ομάδας, οι βασικές αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων και η εφαρμογή τους στο πρόγραμμα Σχολών Γονέων με έμφαση στον ανοιχτό διάλογο και το μοίρασμα εμπειριών

Τους νέους εκπαιδευτές ομάδων γονέων χαιρέτησε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης τους οποίους ευχαρίστησε θερμά για τη συνεργασία  τονίζοντας ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε τρόπο την υλοποίηση του προγράμματος. Όπως επεσήμανε ο κ. Δεληγιάννης, οι Σχολές Γονέων αποτελούν μια επιτυχημένη δράση συνέργειας μεταξύ Δήμου και φορέων ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης της πόλης και συνιστούν μία αναγκαιότητα σήμερα περισσότερο από ποτέ, απαντώντας στην ανάγκη υποστήριξης των γονέων στον σύνθετο και απαιτητικό ρόλο τους.

Το σεμινάριο συντόνισε η επιστημονικά υπεύθυνη και επόπτρεια του προγράμματος κα Κυρίτση Ιωάννα, M.med.sc Κοινωνικής Ψυχιατρικής-Παιδοψυχιατρικής, Ψυχοθεραπεύτρια – Θεραπεύτρια ζεύγους  και υλοποιήθηκε στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ.

Το πρόγραμμα ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ εντάσσεται στις δράσεις του Πανεπιστημίου των Πολιτών Λάρισας και υλοποιείται για 6η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με δομές και υπηρεσίες ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης της πόλης: Διεύθυνση Παιδείας Δ. Λαρισαίων, Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόνοιας Δήμου Λαρισαίων, Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας, Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας, ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, Κέντρο Πρόληψης Ν. Λάρισας “Ορφέας”, Κοινωνική Υπηρεσία του Γ.Ν. Λάρισας, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, Σύλλογο Κοινωνιολόγων Λάρισας και Σύλλογο Κοινωνικών Λειτουργών Λάρισας.

spot_img
spot_img