Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

ΔΕΥΑ Μουζακίου: Επιστροφή ποσών δια συμψηφισμού για συνδέσεις με τα δίκτυα αποχέτευσης

Σε επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλαν κάτοικοι στους οικισμούς Μουζακίου – Καραϊσκάκη – Μαυρομματίου, για την διακλάδωση-σύνδεση με τα δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων, θα προχωρήσει η ΔΕΥΑΜ, δια του συμψηφισμού στους λογαριασμούς.

Πρόκειται για 80 περίπου άτομα, όπως επεσήμανε ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ κ. Φάνης Στάθης, που είχαν καταβάλλει τα αναλογούντα ποσά και τώρα εγείρουν αίτημα επιστροφής των 800 περίπου ευρώ έκαστος, καθώς το έργο των συνδέσεων κρίθηκε επιλέξιμο και χρηματοδοτείται.

Συγκεκριμένα μπορεί να χρηματοδοτηθεί ως ανεξάρτητο υποέργο, στην ήδη ενταγμένη πράξη της ΔΕΥΑ Μουζακίου με τίτλο «Αποχέτευση ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Δήμου Μουζακίου» στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», με την μεταφορά του στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2021-2027» (ΕΣΠΑ 2021-2027).

Η ΔΕΥΑΜ μετά την υποβολή πολλών αιτημάτων από τους δημότες που είχαν καταβάλει το ποσό ζήτησε την νομική γνωμοδότηση δικηγορικού γραφείου επί του θέματος και ειδικότερα για το αν είναι νόμιμη η επιστροφή των χρημάτων και για το αν η επιστροφή μπορεί να γίνει με συμψηφισμό. Η γνωμοδότηση ήταν και επί των δύο ερωτημάτων καταφατική και έγινε αποδεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης

spot_img
spot_img