Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024

Δένδιας: Άσχετη με την εξωτερική πολιτική η βοήθεια στον τουρκικό λαό

Η βοήθεια που παρέχουμε και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε στην Τουρκία και στη Συρία δεν έχει τίποτε να κάνει με την ελληνική εξωτερική πολιτική, δεν ζητάμε γεωπολιτικό αντάλλαγμα, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών η τουρκική παραβατικότητα στο Αιγαίο μειώθηκε δραστικά. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα εξαιρετικό κλίμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Όπως επεσήμανε ο κ. Δένδιας μπορούμε να επιλύσουμε τη διαφορά μας με βάση το διεθνές δίκαιο. Σχετικά με την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ τόνισε ότι η Άγκυρα πρέπει να κυρώσει τη συμφωνία.

Δεν πίστευα ποτέ ότι η Τουρκία θα επιχειρήσει κάτι, είχα μιλήσει για τυχαίο επεισόδιο που θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Μετά τα τελευταία γεγονότα μειώνονται στο μηδέν τέτοιες εκτιμήσεις, τόνισε ακόμη.

Η ρωσική εισβολή ήταν ένα τεράστιο ρωσικό λάθος και πρόκειται για βάρβαρη εισβολή σε μία ανεξάρτητη χώρα, υποστήριξε ο κ. Δένδιας. Θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε μία χώρα που εφαρμόζει τον καταστατικό χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και παλεύει για την ανεξαρτησίας της, είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

spot_img
spot_img