Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024

Δ. Κουρέτας σε Ζ. Μακρή: «Η Περιφέρεια αναλαμβάνει την ανέγερση του Πυροσβεστικού Μεγάρου στον Βόλο»

Εξαιρετικά καρποφόρα ήταν η πρώτη θεσμική συνάντηση της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτή Μαγνησίας κ. Ζέττας Μ. Μακρή με τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Άννας – Μαρίας Παπαδημητρίου, την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024. Κύριο αντικείμενο της συνεργασίας τους αποτέλεσε το χρονίζον ζήτημα για την ανέγερση ενός σύγχρονου πυροσβεστικού μεγάρου, σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Βόλου, για την αντιμετώπιση των επιτακτικών στεγαστικών αναγκών και της εύρυθμης και ασφαλούς λειτουργίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.

Άλλωστε, είναι γνωστό το ενδιαφέρον της Υφυπουργού Παιδείας για το συγκεκριμένο ζήτημα αφού από το φθινόπωρο του 2019 συνεργάζεται, στενά, με την ένωση υπαλλήλων πυροσβεστικού σώματος Νομού Μαγνησίας  και με τους αρμόδιους φορείς ώστε να υπάρξει επιτυχής έκβαση αυτού του ακανθώδους προβλήματος. Η κ. Μακρή έχει συναντηθεί πολλές φορές, στο παρελθόν, για το θέμα αυτό, τόσο με τον τότε Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και μετέπειτα Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ν. Χαρδαλιά όσο και με τον διάδοχό του κ. Β. Τουρνά, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων και είχαν τεθεί στο τραπέζι διάφορες λύσεις που, όμως, ήταν εξαιρετικά  χρονοβόρες ενώ δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια και δεν επέτρεπαν άλλες καθυστερήσεις στην επίλυση του ζητήματος. Για τον λόγο αυτό και προκειμένου να αναζητηθεί ταχύτερος και προσφορότερος τρόπος για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του Μεγάρου, η Υφυπουργός Παιδείας είχε απευθυνθεί και στον πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό  για την εξεύρεση εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης αφού, πρώτα, σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ κ. Δ. Σκάλκο, προέκυπτε τόσο η επιλεξιμότητα του έργου όσο και το δημοσιονομικό περιθώριο για την εκτέλεσή του από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η κ. Μακρή, αμέσως μετά την εκλογή του κ. Κουρέτα, είχε συζητήσει μαζί του το θέμα αυτό και, κυρίως, μετέφερε την έντονη ανασφάλεια των πολιτών του Βόλου αλλά και την επιχειρησιακή αγωνία που βιώνουν, όλα αυτά τα χρόνια, τα στελέχη και οι εργαζόμενοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου λόγω της ακαταλληλότητας του υφισταμένου Πυροσβεστικού Μεγάρου. Ο κ. Κουρέτας, ο οποίος γνωρίζοντας, πλήρως, την αναγκαιότητα αλλά και έχοντας απόλυτη γνώση του ζητήματος, όπως είχε δεσμευθεί στις προγενέστερες συνομιλίες με την κ. Μακρή, της γνωστοποίησε ότι θα δώσει τέλος σε αυτή την ταλαιπωρία τόσο των εργαζομένων όσο και των πολιτών και θα ξεκινήσει, αμέσως, την υλοποίηση του έργου από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεση της η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η κ. Μακρή, αφού ευχήθηκε στον κ. Κουρέτα καλή επιτυχία και δύναμη στο εξαιρετικά σύνθετο και απαιτητικό έργο που αναλαμβάνει, ιδίως αυτό της ταχείας αποκατάστασης της Περιφέρειας Θεσσαλίας από τις ζημίες που η κακοκαιρία Daniel άφησε πίσω της, ευχαρίστησε, θερμά, τον Περιφερειάρχη για την κατανόηση του ζητήματος αλλά και για την καίρια μεθοδική και συντονισμένη συμβολή του στον τάχιστο προγραμματισμό και υλοποίηση της ανέγερσης του πυροσβεστικού μεγάρου στον Βόλο προκειμένου  να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών της Μαγνησίας.

Για τα αποτελέσματα της συνάντησης, ενημερώθηκαν, αμέσως, από την κ. Μακρή και την κ. Παπαδημητρίου τόσο η ηγεσία του πυροσβεστικού σώματος της Μαγνησίας όσο και η ένωση υπαλλήλων πυροσβεστικού σώματος Μαγνησίας.

 

 

spot_img
spot_img