Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Απεργούν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου

Απεργία δασκάλων και νηπιαγωγών την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, με συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας, προκήρυξε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ).«Αποφασίζουμε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, με την πραγματοποίηση πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα και καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να πάρουν μαζικά μέρος», ανακοίνωσε η ΔΟΕ, αντιδρώντας στην ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Η ΔΟΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις και προαναγγέλλει παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Π.Ε. την εβδομάδα 6 με 10/2 με αιχμή το ζήτημα της άμεσης μονιμοποίησης όλων των δόκιμων εκπαιδευτικών και την ατομική αξιολόγηση.

«Προχωράμε άμεσα σε αποστολή εξώδικων διαμαρτυρίας προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που δεν έχουν, μέχρι τώρα, προχωρήσει στην έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης των νεοδιόριστων και τη διερεύνηση κάθε δυνατότητας προσφυγής στα διοικητικά δικαστήρια ενάντια στις πράξεις ανάκλησης των διαπιστωτικών από ορισμένες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης μετά από προφορικές εντολές του Υ.ΠΑΙ.Θ.», αναφέρει.

spot_img
spot_img