Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στην Μαγνησία

Με ανακοίνωσή της, η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας σχετικά με τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, γνωστοποιεί τα εξής:

Απαγορεύουμε την κυκλοφορία παντός είδος βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους, που υπερβαίνει τους 3,5 τόνους, στο τμήμα του Κύριου Έργου Παραχώρησης (ΚΕΠ), ήτοι από τη Χ/Θ 261+280(όρια Ν. Φθιώτιδας – Ν. Μαγνησίας) έως τη Χ/Θ 321+580 (όρια Ν. Μαγνησίας – Ν. Λάρισας) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ περιοχής ευθύνης μας, καθώς επίσης απαγορεύουμε την κυκλοφορία των ως άνω οχημάτων και στο παράπλευρο δίκτυο του Αυτοκινητόδρομου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας από τα όρια με το Ν. Φθιώτιδας και μέχρι το Βελεστίνο Μαγνησίας, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας, προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων, με στόχο τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας, την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας, τη μείωση των κυκλοφοριακών προβλημάτων, καθώς και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων από σήμερα 8.2.2023 (Τετάρτη) και ώρα 08.00’ και μέχρι την ύφεση των δυσμενών καιρικών φαινόμενων και την εξομάλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Διευκρινίζεται ότι η υποχρέωση εφοδιασμού της ανωτέρω κατηγορίας οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, όταν κινούνται στο λοιπό οδικό δίκτυο των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας& Σποράδων, είναι ανεξάρτητη από την κυκλοφορία τους στο ως άνω οδικό δίκτυο.

Την τήρηση των διατάξεων της ανωτέρω (5) σχετικής απόφασης για όλα τα λοιπά οχήματα που κινούνται σε όλο το οδικό δίκτυο των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας& Σποράδων, καθ’ όλη τη διάρκεια της απαγόρευσης.

 Τις παραπάνω απόφασης απαγόρευσης κυκλοφορίας εξαιρούνται:

α) Τα οχήματα οδικής βοήθειας

β) Τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν αλάτι

γ) Τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης (ΕΚΑΒ, Π.Υ.)

spot_img
spot_img