Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024

Αντιπαράθεση στη Βουλή για πλειστηριασμούς, συντάξεις και Εθνική Άμυνα – Άμεσες απαντήσεις από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Ν.Δ. Χ.Μπουκώρο

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος είχε την ευκαιρία να δώσει άμεσες απαντήσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης για μία σειρά ζητημάτων, όπως οι πλειστηριασμοί, συντάξεις και άλλα που ταλανίζουν μεγάλη μερίδα του ελληνικού πληθυσμού και τα οποία εν μέσω οικονομικής και όχι μόνο κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο, η Κυβέρνηση με σύνεση και σοβαρότητα έρχεται να επιλύσει. Δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει την κριτική κομμάτων της αντιπολίτευσης άστοχη, αλλά και τις προτάσεις ανεδαφικές, υπογραμμίζοντας ότι «ο πολιτικός λόγος κομμάτων, που δε θα κληθούν κατά πάσα βεβαιότητα ποτέ να ασκήσουν κυβερνητική πολιτική, χαρακτηρίζεται από υπερβολή και ισοπέδωση».

Αρχικά, ο βουλευτής αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα των πλειστηριασμών και αφού τόνισε ότι «σχετικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου η Κυβέρνηση ουδεμία αρμοδιότητα παρέμβασης έχει και σέβεται στην ανεξαρτησία της» επεσήμανε ότι « ήδη το Υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να προβεί σε νομοθετική παρέμβαση». Ακολούθως, άσκησε κριτική στην στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι: «Κατηγορείται η σημερινή Κυβέρνηση και ιδίως από την Αξιωματική Αντιπολίτευση για το ζήτημα των πλειστηριασμών. Λες και ξεχάσαμε τον Ν.4354/2015 που έδωσε το δικαίωμα στους διαχειριστές δανείων να ασκούν όλα τα ένδικα μέσα και να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς. Λες και ξεχάσαμε το 2017, που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε σε ηλεκτρονικούς τους πλειστηριασμούς. Λες και ξεχάσαμε τις δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά και του Υπουργού Οικονομίας που λέγανε με έμφαση εδώ, στο Κοινοβούλιο, ότι «δε θα δώσουμε το δικαίωμα στους δανειολήπτες να αγοράσουν τα δάνειά τους» που είναι ένα αίτημα που το ακούω συνεχώς από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, «γιατί θα δημιουργήσουμε νέα στρατιά κακοπληρωτών». Τα έλεγαν οι κορυφαίοι οικονομικοί Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα φωνάζουν!

 

Στη συνέχεια απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται η Κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στους συνταξιούχους, σχολίασε εύστοχα και εμπεριστατωμένα ότι: «Ήρθε μια οικονομική κρίση στη χώρα πριν δώδεκα χρόνια. Είναι η πρώτη φορά που ενάμισι εκατομμύριο συνταξιούχοι είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους. Και υπερθεματίζουν, υπερβάλλουν, υπόσχονται όλοι χωρίς να εξηγούν, από πού και πώς. Και έρχεται ο Πρωθυπουργός σήμερα, που δημιουργείται ο κατάλληλος οικονομικός χώρος εξαιτίας της ορθής οικονομικής διαχείρισης και λέει ότι θα καλύψει ένα μέρος της προσωπικής διαφοράς, που ο νόμος Κατρούγκαλου δημιούργησε, φέτος και αν χρειαστεί και του χρόνου. Βέβαια αυτό προϋποθέτει να πηγαίνει καλά η οικονομία.

 

Και η οικονομία πηγαίνει καλά γιατί έχουμε αύξηση εξαγωγών 30%, έχουμε αύξηση επενδύσεων 30%, έχουμε διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης σε σχέση με τον μέσο όρο των ευρωπαϊκών οικονομιών. Θα έχουμε καλύτερη ανάπτυξη το 2023 από όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Γι’ αυτό δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος και θα δοθεί αυτό που χάνουν από την αύξηση περίπου οκτακόσιες χιλιάδες συνταξιούχοι. Πέρασαν τέσσερις-πέντε κυβερνήσεις και είναι η πρώτη φορά που παίρνουν αύξηση οι συνταξιούχοι».

Σχολιάζοντας για ακόμη μία φορά τα ζητήματα των στελεχών των Ενόπλων δυνάμεων, τα οποία ο βουλευτής Μαγνησίας στηρίζει, αγωνιζόμενος αδιάκοπα, τόνισε ότι: «Ακούσαμε όμως και για το βαθμολόγιο των υπαξιωματικών και μονίμων οπλιτών ΕΠΟΠ. Και ακούμε διάφορα, ακούμε τροπολογίες από κόμματα της Αντιπολίτευσης, εκδηλώνονται νομοθετικές πρωτοβουλίες μέσω τροπολογιών και άλλα. Αυτοί που δεν αντιμετώπισαν τα ζητήματα των ΑΣΣΥ, των τάξεων ’90, ’91, ’92 και ’93, κατηγορούν την Κυβέρνηση, που ήρθε και ρύθμισε τα ζητήματα τα βαθμολογικά, των σχολών υπαξιωματικών της χώρας που χρόνιζαν εδώ και χρόνια. Δηλαδή γίνονται κατήγοροι αυτοί που άφησαν τα θέματα να χρονίζουν. Και τώρα βγάζουν το θέμα των ΕΠΟΠ, λες και δεν ήταν ο Πρωθυπουργός της χώρας από το Βήμα της Βουλής που δεσμεύτηκε ότι το θέμα θα αντιμετωπιστεί με νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης η οποία θα είναι μελετημένη σε βάθος».

Τέλος, αναφερόμενος στα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας επεσήμανε ότι «Κατηγορείται η ελληνική Κυβέρνηση για τα εξοπλιστικά προγράμματα; Η Κυβέρνηση που έχει κάνει θεαματική αύξηση της αμυντικής ισχύος της χώρας με τις φρεγάτες Belhara, με τα Rafale, με εξοπλιστικά συστήματα τα οποία ζηλεύουν αλλά και φοβούνται όσοι επιβουλεύονται την Ελλάδα, κατηγορείται για τα εξοπλιστικά προγράμματα;», αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των συναδέλφων του.

spot_img
spot_img