Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Αυτό είναι το επάγγελμα του μέλλοντος -Ποιοι εργαζόμενοι θα είναι απαραίτητοι τα επόμενα χρόνια

Η μεταμόρφωση των αυτοκινήτων σε smartphones με ρόδες φέρνει στο προσκήνιο δύο επαγγέλματα  που με το πέρασμα του χρόνου γνωρίζουν ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση.

Η τεχνολογία έχει διεισδύσει για τα καλά στη ζωή μας, αλλάζοντας κάθε πτυχή της ανθρώπινης δραστηριότητας, με τα αυτοκίνητα να είναι αδύνατον να αποτελούν εξαίρεση.

Προϊόντος του χρόνου, τα αυτοκίνητα μετατρέπονται σε smartphones πάνω σε ρόδες «σερβίροντάς» μας υπηρεσίες που πριν μία δεκαετία προέβαλαν ως προϊόντα επιστημονικής φαντασίας.

Στις αλλαγές που συντελούνται στον κόσμο των τεσσάρων τροχών έχουν αναφερθεί κατά καιρούς και κορυφαία πρόσωπα της αυτοκινητοβιομηχανίας τα οποία έχουν καταγράψει την εξελεγκτική πρόοδο των αυτοκινήτων που μεταμορφώνονται σε προϊόντα software.

Μέσα σε μόλις λίγα λεπτά ένα αυτοκίνητο μπορεί να αναβαθμιστεί μέσω over-the-air (ΟΤΑ) ενημερώσεων λογισμικού, η αυτόνομη οδήγηση γίνεται πραγματικότητα, και οχήματα έχουν αρχίσει να επικοινωνούν τόσο μεταξύ τους (Vehicle to Vehicle) όσο και με τις υποδομές (φανάρια κ.ο.κ.)

Για την εξέλιξη και τη συνεχή βελτίωση, ωστόσο, των παραπάνω τεχνολογιών απαιτείται η επιστράτευση χιλιάδων ανθρώπων που εξειδικεύονται στο software. Πρόκειται για τους προγραμματιστές και τους μηχανικούς λογισμικού, δύο επαγγέλματα που ήδη γνωρίζουν τεράστια ζήτηση στον κόσμο του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με το Forbes, μια γρήγορη ματιά στις επίσημες ιστοσελίδες των General Motors  και Ford αρκεί για να γίνει αντιληπτό ότι η πρώτη αναζητά 283 μηχανικούς λογισμικού και η δεύτερη 364.

Η μεγάλη ζήτηση για τα προαναφερθέντα αποτελέσματα, φυσικά, συνοδεύεται και από ιδιαίτερα ελκυστικούς μισθούς που αποτελούν δέλεαρ για κάθε εργαζόμενο.

Παράλληλα, όσο τα αυτοκίνητα απομακρύνονται από το hardware, μεταβαίνοντας σε ένα καθεστώς software, τόσο θα πληθαίνουν οι ευκαιρίες για τους μηχανικούς λογισμικού και τους προγραμματιστές, αναδεικνύοντας τα εν λόγω επαγγέλματα ανάμεσα στο πιο περιζήτητα, στο εγγύς μέλλον.

Μηχανικούς λογισμικού αναζητά κατά καιρούς και η Tesla στη χώρα μας, προκειμένου να στελεχώσει -μεταξύ άλλων- το κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης στο Δημόκριτο, στην Αγία Παρασκευή.

spot_img

spot_img