Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Μπέος: «Οι κόμβοι στη Ν. Ιωνία θα γίνουν – Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων λέει αηδίες και είναι σε ένα γραφείο και τρώει τυρόπιτα»

Νέα επίθεση στην προϊσταμένη της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων εξαπέλυσε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, σχετικά με την κατασκευή των δίδυμων κυκλικών κόμβων στην περιοχή του Κοιμητηρίου της Νέας Ιωνίας. Να σημειωθεί ότι η αρχαιολογική υπηρεσία, με απόφαση της κ. Γεωργίου είχε μπλοκάρει πέρυσι το έργο, εκτιμώντας ότι ο τοίχος του παλιού νεκροταφείου αποτελεί νεώτερο μνημείο και απαγόρευσε κάθε παρέμβαση σε αυτόν.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο κ. Μπέος ανέφερε:

«Θα λογοδοτήσει κι αυτή στον κόσμο. Είναι σε ένα γραφείο, έχει στοίβες φακέλων και κάθεται στο παράθυρο και τρώει τυρόπιτα, κοιτώντας τα αυτοκίνητα που περνάνε. Λέει αηδίες. Ποια είναι τα αρχαία; Ο τοίχος με τις πέτρες στο νεκροταφείο που τον βάφουν οι γείτονες με ασβέστη; Μην τρελαθούμε. Μετά το Πάσχα θα ξεκινήσουμε για να δούμε πιλοτικά τη λειτουργικότητα. Ας αποφασίσει για το σπίτι της αυτή η κυρία. Όχι για τον Βόλο. Για τον Βόλο αποφασίζω εγώ και ο κόσμος θα με κρίνει μέσα από δημοκρατική διαδικασία. Η θέση είναι ανοιχτή άλλωστε, δεν είναι δική μου».

Πηγή:Thenewspaper.gr

spot_img

spot_img